Over ons

Home

Over-ons-1

Wij, Dirk-Jan en Wilma Otte, zijn in 2004 gestart met de zorgboerderij. We hebben allebei ervaring opgedaan in het onderwijs. Dirk-Jan heeft op het Groenhorst College gewerkt en Wilma op basisschool Het Kompas in Dronten. We hebben passie voor landbouw, buitenleven en mensen.

Deze combinatie komt mooi samen op de zorgboerderij. Het werken met dieren, planten, in de natuur zijn en het genieten van de rust, regelmaat en ruimte is voor veel mensen erg goed en heilzaam.

De zorgboerderij

Mandje bloemen Kas Kruiwagen

Zorgboerderij Lelystad is gericht op mensen (18+) die, om diverse redenen, dagbesteding zoeken. Bijvoorbeeld door een verstandelijke beperking, een vorm van autisme, niet aangeboren hersenletsel of een chronische ziekte.

Zorgboerderij Lelystad is een boerderij voor mensen die de dag op een zinvolle manier en op het platteland door willen brengen.
Het accent ligt op de mogelijkheden van de deelnemer.

We werken met kleine groepen, om rust en een veilige sfeer te creëren. De boerderij is speciaal gebouwd en ingericht op zorg.
We hebben groepen van ongeveer 6 personen per dagdeel.

Wat bieden wij?

We bieden een rustige, veilige en overzichtelijke boerderij, met zowel dieren als een tuinderij. Zo help je mee met het verzorgen van o.a. pony’s, schapen, kippen, konijnen en cavia’s.
Daarnaast hebben wij een moestuin en een kleine kas.

We maken diverse producten van pallethout, wol, vilt ed. We verkopen deze producten op kleine schaal op de boerderij.

Bij regen en slecht weer biedt de schuur mogelijkheden, om daar onderhoudsklussen te doen, producten te verwerken en creatief bezig te zijn.

We zijn lid van de Federatie Landbouw en Zorg en zijn sinds 2007 in het bezit van het keurmerk ‘Kwaliteit laat je zien’.

Over-ons-2 Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen