Over ons

Over-ons-1

Wij, Dirk-Jan en Wilma Otte, zijn in 2004 gestart met de zorgboerderij. We hebben allebei ervaring opgedaan in het onderwijs.
Dirk-Jan heeft 9 jaar op het Groenhorst College in Lelystad lesgegeven en Wilma 10 jaar op basisschool Het Kompas in Dronten. We hebben gemerkt dat het meegenieten van rust, ruimte en natuur voor veel mensen erg goed is.
Dirk-Jan werkt tevens part-time als leraar dierverzorging op het Groenhorst College in Almere.

De zorgboerderij

Mandje bloemen Kas Kruiwagen

Zorgboerderij Lelystad is gericht op mensen die, om diverse redenen, dagbesteding zoeken. Bijvoorbeeld door een vorm van autisme, niet aangeboren hersenletsel of een ontwikkelingsachterstand.

Zorgboerderij Lelystad is een boerderij voor mensen die de dag op een zinvolle manier en op het platteland door willen brengen.
Het accent ligt op de mogelijkheden van de deelnemer.

We werken met kleine groepen, om rust en een veilige sfeer te creëren. De boerderij is speciaal gebouwd en ingericht op zorg. Dat komt de zorgvrager ten goede.
We hebben groepen van ongeveer 6 personen per dagdeel.

Wat bieden wij?

Een rustige, veilige en overzichtelijke boerderij, met zowel dieren als een tuinderij. Zo help je mee met het verzorgen van paarden, schapen, kippen, konijnen en cavia’s.
Daarnaast hebben wij een moestuin. Vind je het leuk om je eigen moestuin op te zetten, dan is daar alle ruimte voor.

Bij regen en slecht weer biedt de schuur mogelijkheden, om daar onderhoudsklussen te doen, producten te verwerken en creatief bezig te zijn.
We zijn lid van de Federatie Landbouw en Zorg en zijn sinds 2007 in het bezit van het keurmerk ‘Kwaliteit laat je zien’.

Over-ons-2 Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen